2020.04.03.
Navigáció
· Főoldal
· Szerkesztői előszó
· Tanulmányok
· Tudástér és Önképzés
· Múzeumi Civil
· Konferenciák
· Módszertan
· Programok
· Timpnet Műhely-rovat
· Attraktív /a 7,5-8 millió éves mocsári ciprusok/

· Keresés

· Impresszum
Felhasználók
· Online vendégek: 1

· Online tagok: 0

· Regisztráltak: 26
· Legújabb tag: Dunaine Nagy Borbala
Szerkesztői előszó
A múzeumot kedvelő társadalmat, a magyar múzeológiai életet, a múzeumokat és muzeális jellegű intézményeket támogató, felnőtt korú közönséget lepjük meg múzeumandragógiai honlapunkkal, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság Herman Ottó Múzeuma a Regionális Múzeumbaráti Kör Alapítvány és a TIMPNET Műhely (Tiszán Inneni Múzeumi Kultúraközvetítők Programhálózata) támogatásával jelentet meg.

A múzeumandragógiai honlap célja ráirányítani a múzeumi szakemberek, szélesebb értelemben pedig a magyar értelmiség figyelmét a múzeumi felnőttképzésben, felnőttoktatásban, felnőttnevelésben rejlő szellemi, kulturális, tudásfejlesztő és nevelő erőre, a lokális, az európai és a globális térben betöltendő múzeumi mediáció (közvetítés) funkcióira.

A honlap célja továbbá, a múzeumi kultúraközvetítés céljainak szolgálata, valamint, hogy a múzeumot pártoló közönség számára olyan múzeumtudományi, ismeretterjesztő írásokat, tanulmányokat, publikációkat juttassunk el elektronikus úton, multimédiás eszközökön keresztül, amelyek nem csak a tudásalapú társadalom nélkülözhetetlen információit hordozzák, hanem személyiség formáló erővel is bírnak, amelyet a mindennapi életben is hasznosíthat közönségünk.

A múzeumi gyakorlatban alkalmazni kívánjuk annak a tudományos jelenségnek a leírását, amely szerint: „a számítógép beépül az ezredforduló hagyományos kultúrateremtő és-felhasználó aktivitásaiba, egész érintkezési szokásrendszerünkbe. És az új eszköz új szokásokat teremt. (Ezért is használjuk a jelenség jellemzésére az „informatikai forradalom”, „információs társadalom” kategóriái mellett az „emberi érintkezés forradalmá”-t.)”

A múzeumandragógiai honlap megjelentetésével múzeumunk vállalja a társadalom irányába nyitottabb múzeumi formákat, multifunkcionális kulturális feladatok ellátását, a hagyományos művelődési alkalmak mellett, „az élet teljes körére kiterjedő” tanulás (lifewide learning) elvére épülő távoktatási rendszer kiépítését oly módon, hogy továbbra is megfeleljünk azoknak a tudományos elvárásoknak, amelyek mindig is meghatározták muzeális jellegű intézményeinket.

Látogassák múzeumandragógiai honlapunkat, hogy személyesen is meggyőződjenek arról: sikerül-e teljesítenünk összetett célrendszerünkben kitűzött vállalásainkat, konkrét értelemben azt, hogy lehetünk-e egyszerre, szakmai és tudományos „agóra”, - felnőtt, idős és szépkorú közönségünk tanulását, nevelését, személyiségformálását, szórakoztatását egyaránt segítő orgánum. Honlapunk megismerését követően várjuk az érdeklődők észrevételeit, az Ön személyes véleményét.

Kurta Mihály-szakmai szerkesztő
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó kérése
PDF READER letöltése
A PDF állományok használatához szükséges program az alábbi címről tölthető le:
http://get.adobe.com/reader
Generálási idő: 0.00 másodperc 256,010 egyedi látogató